You are here:Home » News » The Larkins gaat van start en All Creatures Great and Small keert in november terug naar BBC First

The Larkins gaat van start en All Creatures Great and Small keert in november terug naar BBC First

In november wordt op BBC First de langverwachte tweede reeks van All Creatures Great and Small uitgezonden. Het eerste seizoen werd al snel één van de best bekeken series van de zender en fans stonden te popelen om meer van hun favoriete Britse dierenarts in actie te zien. Mensen die het eerste seizoen gemist hebben, kunnen het seizoen nog terugkijken in oktober of via catch.

Het zesdelige komediedrama, The Larkins, gaat deze maand ook in première op BBC First in de Benelux. De serie is een verfilming van H.E. Bates’ roman The Darling Buds of May, bewerkt door Simon Nye (The Durrells). Het boek en de vervolgen daarop werden 30 jaar geleden voor het laatst bewerkt als The Darling Buds of May en werden één van de best gewaardeerde komediedrama’s aller tijden op de Britse ITV-zender. The Larkins speelt zich af aan het eind van de jaren 50 en vertelt het verhaal van een arbeidersgezin onder leiding van de goudeerlijke handelaar Pop Larkin en zijn vrouw Ma. Samen hebben ze zes kinderen, waaronder de mooie Mariette.

Van de producenten van Father Brown en schrijvers van Shakespeare and Hathaway, presenteert BBC First de moderne remake van Oscar Wilde’s The Canterville Ghost met Anthony Head (The Split, Buffy the Vampire Slayer) en James Lance (Ted Lasso) in de hoofdrol. De verfilming van deze klassieke roman zal kijkers in zijn greep houden tijdens het Halloween-seizoen, met de juiste balans tussen komedie, romantiek en spookachtige avonturen.

In Danny Boy schitteren de BAFTA-winnaars Toby Jones (Harry Potter, Detectorists, Tinker Tailor Soldier Spy) en Anthony Boyle (Harry Potter and the Cursed Child). Een advocaat en een soldaat nemen het tegen elkaar op in een juridische en morele strijd in de rechtszaal. De serie is gebaseerd op het grootste openbare onderzoek in Engeland ooit, Al-Sweady, waarin beschuldigingen van mishandeling van gevangenen door het Britse leger werden onderzocht. Danny Boy is een actuele dramaserie die het publiek doet nadenken en van begin tot einde vasthoudt.

Tot slot is Love Life een typisch Brits feel good drama. Lucy en Joe komen in een moeilijke fase van hun relatie en worden daarbij geconfronteerd met ingrijpende vragen over hun toekomst samen: zijn ze klaar om zich te settelen en een gezin te stichten of gaan ze ieder hun eigen weg. Licht en gemakkelijk kijkvoer voor gezellige avonden in een kille novembermaand

The Canterville Ghost gaat in première op BBC First op maandag 1 november om 20:00 uur

Sir Simon de Canterville is het belangrijkste spook van de Britse eilanden, en hij is bijzonder trots op zijn duivelse reputatie. Wanneer de Otis familie Amerika verlaat en intrekt in het verlaten familielandgoed van de Cantervilles, bereidt Sir Simon zich voor om hen de schrik van hun leven te bezorgen. Er is alleen één probleem: de Otis famillie is niet bang voor geesten.

Terwijl de Otis familie zich in de buurt vestigt, moeten ze wennen aan de Britse gewoonten en cultuur. Spoken zijn het probleem niet, maar het zijn de onuitgesproken Britse etiquette, extravagante dansavonden en eindeloze cricketwedstrijden die de Otises nerveus maken. Humor, voorspellingen en voortreffelijke accenten in overvloed in dit romantische en meeslepende avontuur over liefde, verlies en familie.

 

Danny Boy gaat in première op BBC First op maandag 8 november om 21.00 uur

Anthony Boyle speelt de soldaat Brian Wood, die door de volhardende mensenrechtenadvocaat Phil Shiner (Toby Jones) wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden in Irak. De twee mannen gaan de strijd met elkaar aan in een juridisch en moreel conflict dat ons meeneemt van het slagveld – bij het zogeheten Checkpoint Danny Boy – naar de rechtszaal.

Herinneringen en trauma’s over de oorlog en onwettige doden zorgen bij Brian voor een intern conflict. Zal hij, na zijn diensttijd in Irak en jaren van juridisch onderzoek, zijn gezin nog onder ogen kunnen komen en de echtgenoot, vader en zoon kunnen zijn die ze nodig hebben? Danny Boy is een aangrijpend drama dat doet nadenken en afvragen wat we verwachten van degenen die vechten – en doden – voor hun land.

 

All Creatures Great and Small seizoen 2 gaat in première op dinsdag 9 november om 21:00 uur op BBC First

Drie maanden zijn voorbij sinds het einde van seizoen 1. Een reis terug naar Glasgow zorgt bij James voor een dilemma, waardoor hij moet kiezen tussen de mensen van wie hij houdt.

Terwijl Helen en James hun gevoelens voor elkaar op een rijtje zetten, worden Siegfried, Tristan en Mrs Hall ook gedwongen om na te denken over hun plaats in de wereld, terwijl James moet kiezen tussen zijn familie steunen of zijn hart volgen.

 

 

Love Life gaat in première op BBC First op vrijdag 12 november om 20.00 uur

Love Life brengt de relatie van Lucy en Joe in beeld. Ze staan hetzelfde in hun relatie en gaan een moeilijke periode door. Lucy heeft het gevoel dat hun relatie goed zit, wilt settelen en denkt aan gezinsuitbreiding. Hierdoor vertrekt de bindingsangstige Joe naar het dichtstbijzijnde vliegveld om op wereldreis te gaan. Bij terugkomst ontdekt Joe dat Lucy verder is gegaan met haar (liefdes)leven, haar baan heeft opgezegd en nu bij haar vader woont.

Hoewel Lucy en Joe het afgelopen jaar romantische avontuurtjes met anderen hebben gehad, lijkt er nog steeds een vonk te zijn, maar vechten ze tegen de moeilijkheden die liefde soms met zich meebrengt. Blijven ze bij elkaar of stellen ze hun hart open voor nieuwe liefdes?

 

 

The Larkins gaat in première op BBC First op maandag 15 november om 21.00 uur

Pop Larkin en zijn gezin zijn zeer trouw aan elkaar en aan hun gemeenschap. Ze hebben het goed en kennen veel vreugde. Met een eindeloze voorraad aan heerlijke, stevige maaltijden en cocktails zijn de Larkins altijd bereid om te delen met anderen. Ook al wordt wat ze hebben soms op ongebruikelijke manieren verkregen. Helaas wordt hun goedhartigheid niet altijd gewaardeerd door de inwoners van de lokale bevolking. Zo zijn de Larkins regelmatig de hoofdrolspelers in de dorpsroddel die vaak verspreid worden.

De Larkins krijgen het geregeld zwaar te verduren met overheidsambtenaren, rijke buren en zelfs agressieve stadsontwikkelaars. Hier kunnen ze relatief goed mee omgaan, maar wanneer Cedric ‘Charley’ Charlton (Tok Stephen) hun belastingen controleert, ziet het er somber uit voor de Larkins. Charley wordt echter snel afgeleid door de mooie Mariette, maar hij is niet de enige. Ook de knappe en mysterieuze Tom Fisher (Stephen Hagan) valt voor Mariette. Terwijl beide heren de aandacht van Mariette proberen trekken, heeft zij haar eigen plannen, waarin mannen niet betrokken zijn.