You are here:Home » News » Terug naar toen: de series van BBC First in 2017

Terug naar toen: de series van BBC First in 2017

BBC First bestaat op 15 mei 2020 precies 5 jaar in de Benelux. Ter ere daarvan kijken we terug op de series die uitgezonden zijn in 2017 op BBC First. We kijken terug naar series die we vaker zien op BBC First: Death in Paradise, Father Brown, Good Karma Hospital en The Durrels.

In 2016 werd al het zesde seizoen uitgezonden van Death in Paradise. Even ter info: afgelopen januari is het zesde seizoen van Death in Paradise uitgezonden op BBC First, maar we blikken eerst even terug op het zesde seizoen van deze komische politieserie. Deze serie speelt zich af op het fictieve Caraïbische eilandje Saint-Marie. Inspecteur Humprey Goodman en zijn team krijgen in dit seizoen ook weer de meest verbijsterende zaken voor hun zieken. Overal op het prachtige eiland zijn slachtoffers te vinden. Er is zelfs een zaak die ze helemaal terug brengt naar Londen over zee. Het team heeft ook genoeg privé problemen om op te lossen. Humprey komt voor een lastige keuze te staan als Martha hem op het eiland komt bezoeken. Het zesde seizoen zat vol met verrassende mysteries en speelt zich nog steeds ad op het prachtige eiland Saint-Marie.

Naast Death in Paraidse, werd in 2017 ook seizoen vijf van Father Brown uitgezonden. Deze charmante Britse misdaadserie is gebaseerd op de verhalen van G.K. Chesterson. Op het platteland van de jaren ’50 lost Father Brown allerlei spannende zaken op. Ook in dit seizoen hoeft Father Brown (Mark Williams) zich niet te vervelen in zijn woonplaats Kemleford. Hij houdt zich bezig met onder andere een ontvoering van een baby, de dood van een dienstmeisje en de dood van een boxer. De karaktereigenschappen van Father Brown komt hierbij goed van pas: nieuwsgierigheid en mensenkennis. In het vijfde seizoen komt Father Brown zelfs in aanmerking met hekserij en een buitenlandse invasie. Dit seizoen bevat zelfs een kerstspecial: “The Star of Jacob”.

 

Het jaar 2017 gaf ook een nieuwkomer, namelijk de medische dramaserie The Good Karma Hospital. Ruby Walker, gespeeld door Amrita Acharia, is een junior doctor. Ze is helemaal klaar met haar leven in Engeland. Na het zien van een advertentie voor een ziekenhuis in het zuiden van India, besluit ze alles op te geven in de hoop een nieuwe start te kunnen maken. Het nieuwe ziekenhuis waar Ruby terecht komt is onder leiding van de overwerkte Dr Lydia Fonseca. Ruby moet zich weten te redden in een ziekenhuis met onvoldoende medische middelen en moet ze zich aanpassen naar de Indische cultuur en samen leren werken met Lydia.

The Durrells is een Britse comedy-drama serie gebaseerd op de autobiografische boeken van Gerard Durrell. Het verhaal speelt zich af op het Griekse eiland Corfu in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. In het eerste seizoen was te zien dat na de dood van Louisa Durrell’s man, Louisa Durrell en haar kinderen plots naar Corfu zijn verhuisd. In 2017 was seizoen twee van The Durrells te zien bij BBC First en zagen we hoe hun leven zich verder ontwikkelde op het eiland. Het leven van de Durrells gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Zo hebben ze grote geld problemen en moeten dus nieuwe manieren vinden om geld te verdienen zodat ze hun huis kunnen betalen. Maar ook de liefde en persoonlijke onzekerheden schommelen nogal. Gelukkig weten de Durrells ons altijd weer te vermaken met de gekke situaties waar ze in terecht kwamen!

Dit was een terugblik naar het jaar 2017. Volgende week kijken we alweer terug naar alle mooie Britse series die zijn uitgezonden in 2018. We kijken onder andere terug naar de psychologische politieserie Luther en het derde seizoen van Our Girl.