You are here:Home » News » Sanditon in het nieuws

Sanditon in het nieuws

Gisteravond was de allereerste aflevering te zien van de nieuwe BBC First serie Sanditon. Sanditon is enkele maanden voor Jane Austens dood in 1817 geschreven en vertelt het verhaal van de vrolijke, impulsieve, pittige en onconventionele Charlotte Heywood en haar stroeve relatie met de humoristische, charmant Sidney Parker. Wanneer een ongeluk haar van haar landelijke woonplaats Willingden naar de kustplaats Sanditon voert, wordt Charlotte blootgesteld aan de intriges en flirts die je alleen vindt in dit soort badplaatsen, en personen wiens geluk afhankelijk is van hun commerciële successen. De wendingen in het plot, die kijkers van West-Indië naar de rottende steegjes in Londen voert, legt de verborgen agenda’s van elk personage bloot en toont een Charlotte die zichzelf leert kennen. En uiteindelijk de liefde vindt.

Vorige week waren de hoofdrolspelers Rose Williams (Charlotte Heywood) en Kris Marshall (Tom Parker) in Nederland voor het lancerings evenement in Amsterdam. Naast Rose Williams en Kris Marshall, waren ook Laura Main (Call the Midwife), Jo Joyner (Shakespeare & Hathaway), Emilia Fox (Silent Witness & The Trial of Christine Keeler), Jack Rowan (Peaky Blinders & Noughts and Crosses) en Tim Key (Producer Death in Paradise).

 

 

 

 

BBC First lanceringsevenement in het Soho House in Amsterdam op 21 januari 2020.

Nieuwsartikelen over Sanditon

Sanditon is zeer populair in het nieuws. Bekijk onderstaande persberichten over de serie Sanditon:

Telegraaf
RTL Boulevard
TV Gids.nl
Humo België

Naast deze online artikelen, zijn er ook artikelen geplaatst in de regionale kranten: Noordhollands Dagblad, Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad. Daarnaast heeft de VRT een artikel met video geplaatst over Sanditon afgelopen zondag.