You are here:Home » News » ‘Salamander 2’: een nieuw bloedstollend verhaal. De jacht op Salamander gaat voort…

‘Salamander 2’: een nieuw bloedstollend verhaal. De jacht op Salamander gaat voort…

Politie-inspecteur Gerardi ontdekt een samenzwering op het allerhoogste niveau die draait rond het bezit van diamantmijnen

Precies vijf jaar nadat Eén de bijzonder gesmaakte eerste reeks van Salamander op de kijker losliet, start op 7 januari het langverwachte tweede seizoen. Ook in dit nieuwe thrillerverhaal speelt hoofdinspecteur Paul Gerardi de hoofdrol en raakt hij betrokken bij een complot op het allerhoogste niveau. Dit keer draait de samenzwering rond het bezit van diamantmijnen. Gerardi is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is en start een onderzoek. Maar zo zet hij zijn leven en dat van zijn dochter op het spel. Dit nieuwe verhaal is goed voor tien weken opperste suspense, vanaf zondag 7 januari.

Salamander 2 kan rekenen op een getalenteerde cast met opnieuw Filip Peeters in de rol van hoofdinspecteur Gerardi. Daarnaast keren ook Leah ThysWim Opbrouck, Koen Van Impeen Tine Reymer terug, en is er een glansrol voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi’s dochter. Ook de ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist, Frank Van Mechelen als regisseur, Lou Berghmans als DOP/cameraman en Eric Wirix als producent.

De eerste reeks van Salamander hield in het voorjaar van 2013 twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd en werd verkocht aan meer dan dertig landen. Salamander was ook de eerste Vlaamse reeks die te zien was op BBC en Netflix.

Duik hieronder in het nieuwe spannende verhaal.

Salamander 2, elke zondag vanaf 7 januari om 21.35 uur op Eén.

Salamander 2 is een reeks van Skyline Entertainment voor Eén, in co-productie met Gardner and Domm en Beta Film, mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie en met de steun van het VAF/Mediafonds en de Tax Sheltermaatregel van de federale overheid.