You are here:Home » News » Midsomer Murders seizoen 20, Guilt en Dalziel en Pascoe seizoen 5 en 6 vervolledigen de line-up deze herfst

Midsomer Murders seizoen 20, Guilt en Dalziel en Pascoe seizoen 5 en 6 vervolledigen de line-up deze herfst

Amsterdam, 10 september – Kijkers die genieten van een aangrijpend detective drama zullen blij zijn om te horen dat het fenomeen Midsomer Murders in oktober terugkeert naar BBC First, de meest bekeken niet-Nederlandse zender in Nederland* voor een 20e seizoen. We keren terug naar het idyllische, maar door moorden getroffen, fictieve district Midsomer voor een nieuwe reeks gruwelijke sterfgevallen. Neil Dudgeon (Roman’s Empire, United) speelt opnieuw de rol van hoofdinspecteur John Barnaby, samen met zijn betrouwbare detective Jamie Winter, gespeeld door Nick Hendrickx (The Crown, Suffragette). Dit seizoen duikt er echter een geduchte nieuwe patholoog op, Dr. Fleur Perkins gespeeld door Annette Badland (EastEnders, Outlander), die Barnaby en Winter zal assisteren in hun zoektocht naar gerechtigheid in het pittoreske maar dodelijke Midsomer. Onze guilty pleasure Midsomer Murders keert terug naar BBC First met nog meer bizarre moordmysteries!

Ondertussen volgt het nieuwe misdaaddrama Guilt twee broers Max (Mark Bonnar; Catastrophe, Line of Duty) en Jake (Jamie Sives; Chernobyl, Game of Thrones) die op een verduisterde straat per ongeluk een oude man aanrijden. Na het maken van de gepanikeerde beslissing om hun sporen uit te wissen, lijken de broers weg te komen met hun misdaad. Dit intrigerende drama neemt kijkers mee in een emotionele rollercoaster, vooral wanneer het verbergen van hun schuld de broers alleen maar verder leidt in een wereld waar iedereen een verborgen agenda lijkt te hebben.

Tenslotte kunnen fans van Midsomer Murders ook uitkijken naar Dalziel en Pascoe, waarvan BBC First deze herfst seizoen 5 en 6 uitzendt. Warren Clarke keert terug als hoofdinspecteur Andrew Dalziel, samen met zijn tegenpool rechercheur Peter Pascoe, om criminelen op te pakken via hun tegenstrijdige politiemethodes. Deze adaptatie van de award winnende romans van Reginald Hill heeft al miljoenen harten veroverd en zal dit verder blijven doen in oktober.

Het 20e seizoen van Midsomer Murders start op BBC First op maandag 21 oktober om 21:00 uur 

Hoofdinspecteur John Barnaby (Neil Dudgeon; Roman’s Empire, United) en detective Jamie Winter (Nick Hendrix; The Crown, Suffragette) keren terug om Midsomer mysteries op te lossen in het 20e seizoen van Midsomer Murders. Dit seizoen duikt er echter een geduchte nieuwe pathologe op, Dr. Fleur Perkins gespeeld door Annette Badland (EastEnders, Outlander), die Barnaby en Winter zal assisteren in hun zoektocht naar gerechtigheid in het pittoreske maar dodelijke Midsomer. Ook Fiona Dolman (The Royal Today, Heartbeat) keert terug als Sarah Barnaby, op de voet gevolgd door Paddy als Barnabys’ trouwe viervoeter.

De eerste aflevering speelt zich af in een oude abdij die in oude glorie gerestaureerd is. Plots wordt het dorp opgeschrikt door de ontdekking van een lichaam op de site. Al snel komt Barnaby aan en maakt hij kennis met Dr. Fleur Perkins, de heel imposante nieuwe patholoog met droge humor. We volgen Barnaby en Winter terwijl ze proberen om deze mysterieuze zaak op te lossen. Welke bizarre moordwapens zullen er deze keer opduiken?

Over meespelen in dit populaire drama zegt Annette Badland: ‘‘I have always enjoyed living dangerously so arriving at Midsomer is thrilling! In truth I’m delighted to be involved in the twentieth series of Midsomer Murders and to work alongside and be part of this creative team. I hope Fleur can assist Barnaby in maintaining his high success rate of crime detection. She is very good at her job.

Guilt gaat in première op BBC First op woensdag 30 oktober om 22:00 uur 

In Guilt rijden twee broers Max (Mark Bonnar; Catastrophe, Line of Duty) en Jake (Jamie Sives; Chernobyl, Game of Thrones) per ongeluk een oude man aan op een verduisterde straat. Na het maken van de gepanikeerde beslissing om hun sporen uit te wissen, lijken de broers weg te komen met hun misdaad.

Wanneer buren en familie van de overleden man beginnen te beseffen dat zijn dood niet zo onschuldig was als het eerst leek en de daden van de broers aan het lichten komen, storten hun levens al snel in. Wanhopige pogingen om hun schuld te verbergen leiden de broers al snel verder in een wereld waar iedereen een verborgen agenda lijkt te hebben. Kunnen de broers nog iemand vertrouwen? En kunnen ze zelfs elkaar vertrouwen?

Dalziel en Pascoe seizoen 5 en 6 zijn vanaf 8 oktober te zien op BBC First van dinsdag tot vrijdag om 19:00 uur 

Wanneer buren en familie van de overleden man beginnen te beseffen dat zijn dood niet zo onschuldig was als het eerst leek en de daden van de broers aan het lichten komen, storten hun levens al snel in. Wanhopige pogingen om hun schuld te verbergen leiden de broers al snel verder in een wereld waar iedereen een verborgen agenda lijkt te hebben. Kunnen de broers nog iemand vertrouwen? En kunnen ze zelfs elkaar vertrouwen? Nu zijn worden genezen zijn, keert Andrew Dalziel terug naar het werkveld wanneer Peter Pascoe zich te midden van een undercover operatie bevindt om een seriemoordenaar te vangen. Zullen ze erin slagen om deze crimineel te vangen en gerechtigheid te laten zegevieren? Warren Clark en Colin Buchahan keren terug naar hun geliefde rollen Dalziel en Pascoe. Maar zullen hun tegenstrijdige politiemethodes ook dit seizoen weer zegevieren over de misdaden?

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In oktober kan je volgende series blijven volgen:

  • Deep Water, elke zondag om 21:00 uur tot 13 oktober op BBC First
  • Catastrophe series 4, elke woensdag om 22:00 uur tot 23 oktober op BBC First
  • Good Karma Hospital seizoen 3, elke dinsdag om 21:00 uur tot 8 oktober op BBC First