You are here:Home » News » Gen Hip Hop insights

Gen Hip Hop insights

GEN HIP HOP is een onderzoek vanuit REVOLT dat volledig gericht is op de nieuwste generatie, de Hip Hop generatie. Het gaat dieper in op wie deze generatie is, wat zij doen en wat hun idealen zijn.

Gen Hip Hip bestaat uit Generatie Z en Millennials en staat in het teken van Hip Hop, het #1 muziekgenre in Amerika. Het gaat voor deze generatie niet alleen om de muziek, maar om veel meer dan dat; een eigen identiteit vinden, dromen realiseren en zichzelf laten zien aan de wereld. Zelfexpressie is dan ook het meest kenmerkende van deze doelgroep. Ze zijn niet bang om hun mening te uiten en zichzelf te zijn. Zelfexpressie staat centraal in het leven van Generatie Z en de Millennials.

Het is voor Gen Hip Hop van belang dat zij een stem hebben in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De kwesties die er het meest toe doen zijn: (1) mentale gezondheid, (2) klimaatverandering, (3) politiegeweld. Twee derde van deze generatie beschouwt hiphopartiesten als de krachtigste politieke stemmen van deze tijd. Zij durven te praten over mentale gezondheidsproblemen en daardoor voelt zich deel van een grote groep, waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Hip Hop-artiesten hebben een grote invloed op de generatie. Zij geven de generatie een thuis in de muziek, maar ze vertalen ook de belangen van hun fans en strijden samen met hen voor de idealen van deze generatie. De Hip Hop-artiesten zijn dus influencers op het gebied van maatschappelijke issues. Daarnaast inspireren Hip Hop artiesten de Gen Hip Hop ook op het gebied van mode en technologie. Een voorbeeld hiervan is de Fenty Beauty cosmetica lijn van Rihanna en de hoofdtelefoons van Dr. Dre. Zij willen laten zien dat je je dromen kan realiseren.

Deze generatie bevindt zich niet alleen in Amerika, Hip Hop is over de hele wereld te vinden in zijn eigen vorm.  Hip Hop is divers waardoor het toegankelijk en herkenbaar is voor iedereen. Volgens 87% van de respondenten is “de wereld een betere plek door Hip Hop, omdat het iedereen van verschillende achtergronden een stem geeft, en zo de belangrijkste sociale punten te belichten”.

Klik hier voor het volledige rapport.