You are here:Home » News » De sportzomer van de VRT: het WK voetbal, de Tour, de European Championships en nog veel meer

De sportzomer van de VRT: het WK voetbal, de Tour, de European Championships en nog veel meer

Sport brengt mensen samen en werkt verbindend. De VRT zet er dan ook graag en sterk op in. De sportzomer van 2018 wordt er één om naar uit te kijken. Op de eerste plaats naar de prestaties van de Belgische nationale ploeg tijdens het WK voetbal in Rusland. Kan de gouden generatie Rode Duivels deze keer haar plaats opeisen bij de absolute wereldtop en het beter doen dan de kwartfinales op het WK 2014 en het EK 2016? Heel België maakt zich al op om een maand lang mee te supporteren.

De Ronde van Frankrijk is en blijft een topper op sportief gebied en qua sportbeleving.

Een gloednieuw en veelbelovend sportevenement zijn de European Championships in Berlijn en Glasgow. Die worden voortaan elke vier jaar in augustus georganiseerd en bundelen een aantal Europese kampioenschappen in diverse sportdisciplines, zoals atletiek, artistieke gymnastiek en zwemmen.

En dan zijn er ook nog Roland Garros, het BK en WK Wielrennen, de Ronde van Spanje, de Grote Prijs Formule 1 van België in Francorchamps, de Memorial Van Damme, het WK Basketbal met de Belgian Cats, het WK Volleybal met de Red Dragons en tal van andere sportevenementen.

De VRT zorgt ervoor dat de sportliefhebbers al dat moois vanop de eerste rij en in de best mogelijke omstandigheden kunnen volgen. In rechtstreekse uitzendingen en omkaderende programma’s met achtergrond, analyse en ambiance. Het WK Voetbal en de Tour zijn grotendeels op Eén te bekijken. De European Championships zitten vooral op Canvas. Voor mensen die niet zo van sport houden, is er altijd een alternatief op het andere net. Alle uitzendingen zijn ook te (her)bekijken via vrtnu.beRadio 1 volgt alle sportevenementen van de zomer op de voet. Ook de andere netten spelen allemaal op hun eigen manier in op de sportieve hoogtepunten van de zomer en de manier waarop de Vlamingen die beleven. En wie op elk moment echt álles over de Sportzomer wil weten, die kan 24/7 terecht bij sporza.be.

De website en de apps van Sporza zitten vanaf nu trouwens in een nieuw kleedje, net als de hele vormgeving en het logo van het merk. Met een fris groen accent en een nieuwe vormgeving wil Sporza zich nog duidelijker profileren in de digitale wereld van vandaag. De nieuwe Sporza-styling is strak en krachtig, met veel mogelijkheden op en naast het scherm, extra digitale applicaties en dynamische toepassingen online, op tv én op de radio. Vanaf augustus, met de European Championships, wordt bovendien de nieuwe Sporza-studio in gebruik genomen.