You are here:Home » News » Catastrophe seizoen 4, Deep Water en The Good Karma Hospital seizoen 3 staan in september voorop in de line-up op BBC First

Catastrophe seizoen 4, Deep Water en The Good Karma Hospital seizoen 3 staan in september voorop in de line-up op BBC First

Amsterdam, 8 augustus 2019 – Afgelopen zomer bracht BBC First, de meest bekeken niet-Nederlandse zender in Nederland*, de eerste drie seizoenen van de hilarische BAFTA-winnende Britse romcom Catastrophe uit en nu, in september, is het laatste seizoen te zien zijn op BBC First in Nederland.

De nieuwe Britse thriller, Deep Water, is geïnspireerd op de door de veelgeprezen auteur Paula Daly geschreven Windermere romans. Het volgt het leven van drie vrouwen die hopeloos hun werk en privé proberen te combineren, en noodgedwongen omgaan met de problemen die komen kijken bij het moderne ouderschap. De serie speelt zich af in het prachtige en imposante Lake District. Het is grappig, een tikje sexy, oprecht en zelfs vaak schandelijk. Het roept de vraag op wat kijkers zelf allemaal zouden doen om hun eigen familie samen te houden.

Eindelijk keert The Good Karma Hospital terug met het derde seizoen dat exclusief op BBC First wordt uitgebracht. Wat zal het nieuwe seizoen in petto hebben voor ons, aangezien de finale van het tweede seizoen ons allemaal liet afvragen wat de toekomst brengt voor de relatie tussen Dr. Ruby en Dr. Varma?

Catastrophe seizoen 4 begint op BBC First op woensdag 18 september om 22:00 uur

Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Rob en Sharon in het laatste seizoen van Catastrophe. We keren terug nadat Rob’s (Rob Delaney) geheime terugval in alcoholisme uitdraaide op een dramatisch auto-ongeluk en een gedwongen bekentenis aan Sharon (Sharon Horgan). Dat terwijl Chris (Mark Bonnar) een onverwacht zachte kant toonde aan Rob en zijn strengere kant aan Fran’s (Ashley Jensen) vervelende nieuwe vriend. Zal het koppel, nu Rob op het rechte pad probeert te blijven en Sharon haar best doet om hem te ondersteunen, hun weg vinden om de genadeloze tsunami aan uitdagingen of zal hun relatie uiteindelijk toch ten onder gaan?

In het laatste seizoen toont Catastrophe nog maar eens hilarische momenten over lange termijn liefde, ouderschap en het lichaam van veertigers dat zo verandert. “That’s it then, four years after a drunken one-night stand between an American businessman and an Irish primary school teacher in London led to the most dysfunctional, and most hilarious, family unit in Britain, Catastrophe comes to an end. The subject of grief is explored with the usual tenderness and jet-black wit. A fitting end. There will be tears”, volgens The Times, terwijl The Daily Telegraph het beschrijft als “Yet just like life, amid all the messy reality, there were belly laughs and glimmers of warmth”.

Deep Water gaat in première op BBC First op zondag 8 september om 21:00 uur 

Drie complexe maar enthousiaste vrouwen ploeteren om het hoofd boven water te houden. Erg herkenbaar en zoals wij allemaal, willen ze datgene doen wat het best is voor hun familie, maar moeten ze daarbij vaak de moeilijkste keuzes maken. Die hebben vaak ingewikkelde en oneerlijke gevolgen. Deze nieuwe, emotionele thriller werpt een moderne blik op het gezinsleven en geeft een eerlijk beeld over de druk die voortkomt uit de drukke levens van nu.

Emmy winnende Anna Friel (Marcella, Butterfly) speelt Lisa die haar hectisch gezinsleven combineert met het runnen van een bedrijf. Fysiotherapist Roz, gespeeld door RTS-winnende en BAFTA genomineerde actrice Sinead Keenan (Little Boy Blue) had ooit een bloeiende privé praktijk, maar de familie wordt geconfronteerd met een financiële ondergang door de schulden die haar soulmate Winston opliep. Kate Riverty gespeeld door Rosalind Eleazar (Howards, Rellik) lijkt alles te hebben: rijk en aantrekkelijk met een goed gedrild en zeer georganiseerd familieleven. Al is niets wat het lijkt…

The Good Karma Hospital seizoen 3 start op dinsdag 3 september om 21:00 uur 

Het populaire medische drama The Good Karma Hospital keert terug naar BBC First voor z’n derde seizoen. Dr. Ruby (Amrita Acharia, Game of Thrones) is terug met haar medische crew voor alweer een prachtig seizoen van The Good Karma Hospital. Opnieuw met de prachtige achtergrond van de Zuid-Indische kust, volgen we Dr. Ruby’s flikkerlichtrelatie met Dr. Varma. En zal Ruby een relatie opbouwen met haar (uit het oog verloren) vader of is er te veel tijd verstreken?

Benieuwd naar wat er deze maand nog te zien is op BBC First? In september kan je volgende series blijven volgen:

  • Agatha Raisin, seizoen 1 – elke maandag om 21:00 uur tot 23 september
  • Catastrophe, seizoen 3 – elke woensdag om 22:00 uur tot 11 september