You are here:Home » News » Belgische duivensport op PlattelandsTv

Belgische duivensport op PlattelandsTv

De Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond, KBDB en de Vlaamse nichezender PlattelandsTv slaan de handen in elkaar om de duivensport terug naar het kleine scherm te brengen. Dit najaar start het programma “De Belgische Reisduif”. Daarin komen alle aspecten van de Belgische duivensport aan bod.  België is een topland op vlak van duivensport. De kennis en kunde van de Belgische duivensector is wereldwijd gegeerd. Het stoffige imago heeft plaats gemaakt voor topsport en verjonging.

“De Belgische Reisduif” verkent de boeiende wereld van de duivensport in een aantal rubrieken. In ‘Op til’ gaan we langs bij grotere en kleinere topkwekers die ons alles vertellen over de zorg voor de duiven, maar ook de kweek en de training ervan. In ‘De Constateur’ draait alles om sport en competitie. We volgen de duivenraces van het inkorven tot de spanning als de duiven moeten vallen.

‘Nieuw talent’ is de rubriek van de enthousiaste, maar minder ervaren duivenliefhebbers. Sommigen starten al op de lagere school, anderen ontdekken de passie voor duiven pas op latere leeftijd. Maar allemaal hebben ze een boeiend verhaal over hun eerste stappen in deze fascinerende wereld. In ‘Bondsprokkels’ tot slot, krijgt de KBDB een forum om haar leden en andere geïnteresseerden te informeren over het laatste nieuws en de evenementen van de duivenbond.

PlattelandsTv is verheugd met de nieuwe plannen. CEO Patrick Vaernewyck ziet veel potentieel in de samenwerking met KBDB: “Duivensport is hoofdzakelijk een plattelandsgebeuren. “De Belgische Reisduif” is dan ook de perfecte aanvulling op het aanbod van PlattelandsTv. Met onze nichezender blijven we zoeken naar nieuwe doelgroepen om in ons verhaal te betrekken. Met dit programma mikken we volop op de duivenliefhebbers, hun entourage, maar ook op een breder publiek dat kennis wil maken met deze boeiende materie. Ik ben ervan overtuigd dat we hen samen met de KBDB heel wat aangename, maar vooral ook interessante televisie-uren zullen bezorgen.”

Voor de KBDB is “De Belgische Reisduif” een duidelijke keuze voor een nieuwe manier van communiceren. Stefaan Van Bockstaele, nationaal voorzitter KBDB: “Met “De Belgische Reisduif” bereikt de KBDB verschillende doelen. We kunnen aan het brede publiek tonen dat de Belgische duivenliefhebbers aan de wereldtop staan door dag in dag uit met hun dieren bezig te zijn. PlattelandsTv telt elke maand 5 à 6 miljoen kijkers. Daardoor kunnen we een heel breed publiek bereiken. Vernieuwing en verjonging is ook in onze sector een uitdaging. Dit programma biedt daar alle kansen toe.”

“De Belgische Reisduif”: vanaf oktober op PlattelandsTv! PlattelandsTv maakt deel uit van het basispakket van Telenet Digital Tv en Proximus Tv en is in Vlaanderen te bekijken op kanaal 22 (Telenet) en kanaal 95 (Proximus). In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan u terecht op kanaal 116 van Telenet.