You are here:Home » News » BBC First zorgt voor een gezellige kerstperiode

BBC First zorgt voor een gezellige kerstperiode

De premières van Talking Heads en Home staan op de line-up van BBC First voor december

Amsterdam, 19 november 2020BBC First, de best bekeken buitenlandse dramazender in de Benelux zorgt in december voor extra kerstpakjes op je televisie. Kerst zal er dit jaar anders uitzien, maar gelukkig zijn er nog zekerheden en zorgt BBC First voor warme, gezellige avonden.

In december staat de première van de award-winnende serie Talking Heads op het programma; een Britse dramaserie die bestaat uit verschillende aangrijpende monologen, en is geschreven door de schrijver en acteur Alan Bennett (The Lady in the Van, Family Guy).

Daarnaast verrast BBC First ons ook met de nieuwe serie Home, een nieuwe komedie gemaakt en geschreven door Rufus Jones (W1A). Sami (Youssef Kerkour; Tom Clancy’s Jack Ryan, Bagdad Central), een asielzoeker uit Syrië, komt aan in Groot-Brittannië en woont samen met een gezin in Dorking, Surrey. Wat start als een enorme verrassing, eindigt in een mooi en komisch verhaal waarin duidelijk wordt wat een echte thuis betekent.

BBC First viert kerst
De jaarlijkse kerstspecial van Call the Midwife komt binnenkort opnieuw naar BBC First. Vanwege corona waren de opnames een uitdaging, maar werden dankzij de nodige maatregelen en extra controles voortgezet. Een warme omhelzing van de nonnen en vroedvrouwen van Poplar is dit jaar meer nodig dan ooit, dus heeft het team uitgebreide protocollen ontwikkeld in overeenstemming met de huidige overheidsrichtlijnen om ervoor te zorgen dat de serie op een veilige en verantwoorde manier werd geproduceerd.

De kerstspecial is gemaakt en geschreven door Heidi Thomas en speelt zich dit jaar af in december 1965. Iedereen in Nonnatus House kijkt uit naar de traditionele feesten met alles erop en eraan, maar niets loopt volgens plan. Zuster Monica Joan wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, en Trixie is woedend wanneer ze als kerstcadeau een abonnement bij een datingbureau krijgt. Ondertussen zorgt een verrassingsreünie voor Shelagh ervoor dat ze bij een diep ontroerende geboorte wordt betrokken, en komt ook het circus aan in Poplar, met nieuwe vriendschappen, nieuwe ervaringen en een spannend avontuur voor Nurse Crane.

Alsof de kerstperiode nog niet gezellig genoeg is, verwent BBC First de misdaaddrama liefhebbers nog iets meer. In  de aanloop naar Kerstmis vult BBC First namelijk haar eindejaarsschema’s dagelijks aan met herhalingen van de meest populaire dramaseries. De populaire shows om van te genieten en te binge-watchen zullen onder andere Shakespeare en Hathaway, New Tricks, Father Brown, Death in Paradise en Midsomer Murders zijn. Een feestelijke line-up dus!

Talking Heads gaat in première op BBC First vanaf 11 december 2020 om 22:00 uur

Toen in maart de lockdown werd aangekondigd en filmopnames werden geschrapt, zocht BBC een andere oplossing. Wat kon er nog wel worden gefilmd in deze situatie en met alle maatregelen? Zo kwamen de monologen van Alan Bennet opnieuw tot het leven. Ondanks de vele uitdagingen die corona met zich meebrengt, slaagden ze erin de serie helemaal coronaproof uit te werken. Zoom, online marktplaatsen en de kledingkasten van de acteurs werden de grootste hoofdrolspelers in het proces.

Talking Heads gaat over verschillende aangrijpende monologen die het verhaal vertellen van meerdere mensen, ingesproken door een schitterende cast. Monologen die onder andere aan bod komen zijn: een man die gedomineerd wordt door zijn moeder (Martin Freeman; Black Panther, The Hobbit), de vrouw van een dominee (Lesley Manville; Maleficent, Another Year), een verstokte schrijfster (Imelda Staunton; Vera Drake, Pride, Shakespeare in Love), een hoopvolle actrice (Jodie Comer; Killing Eve, Doctor Foster), een recentelijk weduwe (Monica Dolan; Eye in the Sky, Pride, The Falling) en een ingesloten bejaarde.

Home seizoen 1 & 2 is te zien op BBC First vanaf 23 december 2020 om 22:00 uur

 

 

Het kersverse koppel Peter (schrijver en ster Rufus Jones; W1A, Inside No. 9, Camping, Hunderby) en Katy (Rebekah Staton; Happy-Go-Lucky, Pulling) vertrekt samen met Katy’s zoon, John, op hun eerste familievakantie naar Frankrijk. Als ze weer thuiskomen met een zongebruinde huid, veel nieuwe herinneringen en enkele dozen champagne, ontdekken ze een verrassing; Sami (Youssef Kerkour). Sami is een Syrische vluchteling die via de kofferbak van Peter en zijn gezin illegaal Groot-Brittannië wil binnenkomen om asiel aan te vragen.

In de komende maanden, terwijl Sami wacht op de behandeling van zijn aanvraag, leert hij meer dan hij had verwacht over de mensen met wie hij samenwoont, over zichzelf en over zijn eigen familie ergens in Europa.

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In december kan je ook volgende series blijven volgen:

  • Trigonometry, elke vrijdag om 22.00 uur tot 4 december
  • Our Girl seizoen 4, elke dinsdag om 21.00 uur tot 8 december
  • Life, elke maandag om 21.00 uur tot 14 december
  • Small Axe, elke woensdag om 22.00 uur tot 16 december