You are here:Home » News » BBC First zorgt voor drama, romantiek én spanning in oktober

BBC First zorgt voor drama, romantiek én spanning in oktober

De première van The Singapore Grip, Trigonometry en DCI Banks seizoen 3 staan op de line-up van BBC First voor oktober

Amsterdam, 8 september 2020 – BBC First, de best bekeken buitenlandse dramazender in de Benelux, en nu ook beschikbaar in het basispakket van Telenet, neemt je met de première van The Singapore Grip mee terug naar het eerste deel van de 20ste eeuw. Verder staan er ook familiedrama’s, geheime romances en spannende detectiveverhalen op de planning voor oktober.

The Singapore Grip, vertelt het verhaal van een Britse familie die ten tijde van de Japanse invasie in Singapore woonde. Een verfilming van de Booker Prize winnende roman van J.G. Farrell, geregisseerd door Oscar winnende scenarioschrijver, Christopher Hampton (Atonement, Dangerous Liaisons).

In oktober gaat ook de romantische dramaserie Trigonometry, met een ongewoon liefdesverhaal, in première op BBC First. De onschuldige zoektocht van Gemma (Thalissa Teixeira; Fast & Furious: Hobbs & Shaw, We Met Before) en haar vriend (Gary Carr; 21 Bridges, Death in Paradise, Bolden) naar een derde huisgenoot om de huur in het dure Londen te kunnen betalen, eindigt in een onverwachte romantische driehoeksverhouding.

Ten slotte, volgen we in oktober ook nog steeds inspecteur Alan Banks (Stephen Tompkinson; Harrigan) die in het derde seizoen opnieuw samen met zijn team drie spannende zaken onderzoekt om op te lossen.

The Singapore Grip gaat in première op BBC First op 11 oktober om 21:00 uur

Deze 6-delige dramareeks volgt een rijke Britse familie in de Tweede Wereldoorlog terwijl ze, te midden van rampzalige wereldgebeurtenissen, worstelen om hun welvarende bedrijf in Singapore draaiende te houden. De familie probeert zich staande te houden, maar krijgt het zwaar te verduren in een wereld die aan het afbrokkelen is. Gevaarlijke affaires zorgen bovendien voor extra spanningen binnen de familie. Neemt liefde de bovenhand of kunnen de familieleden hun gevoelens opzijzetten voor het bedrijf?

Luke Treadaway (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, Ordeal By Innocence, Traitors) zien we op het scherm als Matthew Webb, de aarzelende held en de onschuldige man in het buitenland. David Morrissey (The Missing, Britannia, The Walking Dead) speelt de rol van de meedogenloze rubberhandelaar, Walter Blackett. Hij staat samen met zijn partner Webb, gespeeld door Charles Dance OBE (Game of Thrones, And Then There Were None), aan het hoofd van de oudste en machtigste firma van Brits Singapore.

Trigonometry gaat in première op BBC First op 16 oktober om 22:00 uur

Gemma (Thalissa Teixeira;) en haar vriend Kieran (Gary Carr) wonen samen in West-Londen, boven Gemma’s café. Kieran en Gemma zijn ontzettend verliefd, maar helaas betaalt liefde geen facturen of huur. Het stel komt nauwelijks rond. Om de financiële druk te verlichten, besluiten ze om een extra bewoner in huis te nemen: Ray (Ariane Labed; Assassin’s Creed, Olla), een voormalig zwemster van wereldklasse.

De komst van Ray zet het leven van het trio op zijn kop. De manier hoe het trio naar relaties kijkt verandert voorgoed en voordat ze het weten zijn ze de hoofdrolspelers van een modern liefdesverhaal. De personages leren een nieuwe manier van liefhebben kennen en proberen heel voorzichtig hun weg in deze nieuwe liefdessituatie te vinden.

Een serie over dertigers met oude en nieuwe dromen, liefde en moed, maar vooral over het volgen van je hart, ook al denkt je omgeving hier anders over.

Het derde seizoen van DCI Banks is te zien op BBC First vanaf 19 oktober 2020 om 21:00 uur

In het derde seizoen van DCI Banks krijgen Alan Banks (Stephen Tompkinson) en team weer drie mysterieuze zaken op hun bord. Nadat Alan, in het vorige seizoen, onder andere werd ingeschakeld om de vermiste dochter van zijn baas op te sporen, krijgt Alan in het derde seizoen te maken met een nog persoonlijkere zaak: de veiligheid van zijn eigen dochter. Door een ongewone ontdekking in haar kamer maakt Alan zich serieus zorgen om zijn dochter en haar veiligheid.

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In oktober kan je ook volgende series blijven volgen:

  • Downton Abbey seizoen 6, elke donderdag en vrijdag om 20:00 uur tot 9 oktober
  • Jonathan Creek seizoen 5, elke zondag om 21.00 uur tot 11 oktober
  • DCI Banks seizoen 2, elke maandag om 21:00 uur tot 12 oktober
  • We Hunt Together, elke woensdag om 21:00 uur tot 4 november

Extra BBC First nieuws
Telenet en BBC First nemen een volgende stap in hun samenwerking. Sinds 1 september maakt BBC First nu ook deel uit van het basispakket van Telenet. Telenetgebruikers kunnen vanaf nu genieten van de vele interessante series die BBC First te bieden heeft, zonder er extra voor te moeten betalen.

Kerst special Call the Midwife
Het coronavirus heeft velen enorm getroffen en heel wat planningen gewijzigd. Zo ook in de filmwereld. Gelukkig zijn er nog wel zekerheden en is het nog steeds uitkijken naar de kerst special van Call the Midwife, die dit jaar zijn tiende verjaardag viert. Na een lange pauze zijn de filmopnames opnieuw gestart, rekening houdend met de maatregelen.

“Alongside the rest of the country, we have all been devastated to see how Covid-19 has affected people around the world. Our midwives and nurses may not be the front-line heroes of today’s NHS, but by getting back to work, they, and we, hope to bring some joy and respite into people’s lives. In such difficult times, the values of Call the Midwife seem more resonant than ever. In series ten we will continue to celebrate the skill and bravery of the UK’s NHS whilst bringing laughter and love into our homes,” luidt het bij Dame Pippa Harris, Executive Producer.

Filmopnames Death in Paradise
Ten slotte, is er ook weer goed nieuws voor de cast van Death in Paradise. Ook zij hervatten de filmopnames en reizen opnieuw naar het zonnige Guadeloupe om het tiende seizoen te filmen. Voor fans is het nog even wachten tot 2021, maar aftellen kan dus al beginnen.

Executive producer Tim Key is opgelucht en tevreden dat ze weer van start kunnen. “We are delighted to be able to start filming and can’t wait to celebrate our tenth series with our audience. We’ve got some real treats for our long-term viewers as the series progresses – including some major surprises and the possibility of another returning face or two. We are determined to make this our biggest and best series yet and can’t wait to take our viewers back to Saint Marie in 2021,” aldus Tim Key.