You are here:Home » News » BBC First-menu voor september: spanning, gevaarlijke romantiek en heel veel drama

BBC First-menu voor september: spanning, gevaarlijke romantiek en heel veel drama

De première van We Hunt Together, DCI Banks seizoen 1 & 2, Jonathan Creek seizoen 5, Downton Abbey seizoen 6 en Us staan op de line-up van BBC First voor september

Amsterdam, 4 augustus 2020 – BBC First, de best bekeken buitenlandse dramazender in de Benelux, brengt weer een mooi gevulde line-up naar je scherm in september. Met de première van We Hunt Together sluit BBC First september af op een spannende toon. Een psychologische thriller, met een romantisch kantje en zelfs een klein vleugje horror. Een ontmoeting tussen twee diep beschadigde mensen mondt uit in een reeks duizelingwekkende moorden. Freddy (Hermione Corfield; Mission Impossible: Rogue Nation, Star Wars Episode VIII: The Last Jedi) en Baba (Dipo Ola; Baghdad Central) geven elkaar toestemming én reden om hun meest gewelddadige dwang uit te oefenen.

In september brengt BBC First ook de bekende en spannende misdaadverhalen van de bekroonde misdaadschrijver Peter Robinson tot leven met DCI Banks. Na een spannend eerste seizoen waarin een reeks gruwelijke moorden worden onderzocht door Alan Banks (Stephen Tompkinson; Harrigan) en zijn team, worden de liefhebbers meteen verwend met het tweede seizoen.

Ook de slordige amateurdetective én meester van de illusie Jonathan Creek (Alan Davies; Bob & Rose, Dog Eat Dog) komt naar je televisie in het vijfde seizoen van de Britse detectiveserie Jonathan Creek.

In september zien we voor de laatste keer de Britse familie Crawley op BBC First. Al sinds mei kunnen fans de eerste seizoenen van Downton Abbey volgen. Het vijfde seizoen is momenteel nog te zien op de zender, maar vanaf september is het ook al uitkijken naar het zesde en laatste seizoen van het populaire kostuumdrama.

Ten slotte is de verfilming van de roman van David Nicholls, Us, ook te zien op BBC First deze herfst. Een mooi familieverhaal waarin verdriet en humor centraal staan. Us weerspiegelt de mooie, maar soms ook harde realiteit die in sommige huwelijken wel eens voorkomt.

We Hunt Together gaat in première op BBC First op 30 september om 22.00 uur

We Hunt Together is een gewaagd nieuw Brits drama waarin psychologische thriller en romantiek elkaar ontmoeten. Een gevaarlijke romance die de riskante kant van verlangen blootlegt, en eindigt in een modern en spannend kat- en muisspel.

De charmante Freddy (Hermione Corfield) die uitermate intelligent is, een grote aantrekkingskracht en ook een psychopatisch kantje heeft, ontmoet Baba (Dipo Ola). Een medelevende, kwetsbare, maar getraumatiseerd voormalig kindsoldaat. De onverwachte ontmoeting zet de wereld van Baba, die wanhopig zijn aanleg voor extreem geweld probeert te onderdrukken, op zijn kop. De lust tussen Freddy en Baba neemt het over en maakt van hen een dodelijk duo. Agenten DS Lola Franks (Eve Myles; Keeping Faith, Little Dorrit) en DI Jackson Mendy (Babou Ceesay; Free Fire, Eye in the Sky) worden samen ingezet om het duo achterna te gaan en op te pakken. Zij hebben echter ieder hun mening waardoor er conflicten ontstaan tijdens het onderzoek, en het pakken van de moordenaars alleen maar complexer wordt.

Een gevaarlijke cocktail van seksuele aantrekkingskracht, emotionele manipulatie en het vinden van troost in een ander leidt tot ernstige gevolgen voor diegenen die in de weg staan. Vinden DS Lola Franks en DI Jackson Mendy een manier om samen te werken en zo het dodelijke duo te verslaan? Of zijn de lust en gewelddadige drang van Freddy en Baba sterker?

DCI Banks gaat in première op BBC First vanaf 7 september (seizoen 1) en 28 september (seizoen 2) om 21:00 uur

De moordverhalen uit DCI Banks, gebaseerd op de succesvolle romans van de bekroonde internationale misdaadschrijver Peter Robinson, vinden plaats op het platteland van Yorkshire. Een opvallende en contrasterende achtergrond voor de kille moorden, die de koppige en hardnekkige inspecteur Alan Banks (Stephen Tompkinson) voor zijn rekening neemt om op te lossen.

In het eerste seizoen wordt inspecteur Alan Banks (Stephen Tompkinson) samen met zijn team, onder andere collega DS Annie Cabbot (Andrea Lowe; Marple, Torchwood), ingezet om verschillende complexe moorden op te lossen. Als een van de moordzaken wel erg dichtbij huis komt, komt er een enorme druk op de Alan’s schouders terecht. Hij wordt gevraagd om de vermiste tienerdochter van zijn baas, hoofdinspecteur Gerry Rydell (Colin Tierney; Stan Lee’s Lucky Man, Nowhere Boy), terug te vinden. Eindigt het eerste seizoen positief en slaagt Alan erin om de dochter van zijn baas levend terug te vinden? Of komt hij opnieuw voor een moordzaak te staan?

In het tweede seizoen gaat Alan Banks verder waar hij goed in is, maar met een ander team weliswaar. Het zwangerschapsverlof van zijn collega DS Annie Cabbot (Andrea Lowe) komt dichterbij. Daarom krijgt de Yorkshire Major Crimes Unit er een nieuw teamlid bij; DI Helen Morton (Caroline Catz; Doc Martin, Single Handed). Een briljante, bekwame dame, maar op sociaal gebied minder sterk.

Het vijfde seizoen van Jonathan Creek is te zien op BBC First vanaf 20 september om 21:00 uur

Jonathan Creek is een komische dramaserie over een bedenker van goocheltrucs die vaak wordt ingeschakeld om raadselachtige moorden op te lossen, met in de hoofdrol komiek en Britse tv-persoonlijkheid Alan Davies.

Sinds Jonathan (Alan Davies) besloot om naar een groot landhuis te verhuizen met zijn vrouw Polly (Sarah Alexander; Coupling, Stardust), gelooft hij dat hij zijn carrière als detective achter zich heeft gelaten. Niets blijkt minder waar te zijn. Voor hij het weet raakt hij opnieuw weer verzeild in een reeks nieuwe mysteries. Oude gewoontes sterven duidelijk niet.

Het zesde seizoen van Downton Abbey is te zien op BBC First vanaf 11 september 2020 om 20:00 uur

In september keren we voor de laatste keer terug naar de weelderige setting van Downton Abbey voor het zesde (en laatste) seizoen van de internationaal geprezen dramaserie. Terwijl onze tijd met de Crawleys ten einde loopt, blijft de familie onafscheidelijk verbonden met de bedienden die voor hen werken. De wereld staat echter niet stil: de familie komt opnieuw voor uitdagingen te staan en worden er verschillende nieuwe paden bewandeld.

Het laatste seizoen van de multi-award winnende serie volgt al onze favoriete personages terwijl ze streven naar het vinden van geluk. Geheimen en breuken bedreigen de eenheid van de familie, terwijl de mensen onderaan de ladder omgaan met sociale veranderingen die hun toekomst in gevaar brengen.

In de herfst zie je de nieuwe serie Us op BBC First.

Us vertelt het aangrijpende, maar ook hilarische verhaal van de familie Petersen tot leven, en neemt de kijker mee op hun once-in-a-lifetime reis langs de mooiste Europese steden ter wereld. De wereld van Douglas Petersen (Tom Hollander; Pride & Prejudice, About Time) staat op zijn kop wanneer zijn vrouw Connie (Saskia Reeves; Luther, Nymphomaniac: Vol I) hem vertelt dat ze wil scheiden. Toch laat zij hun geplande familiereis door Europa doorgaan. Douglas ziet dit als zijn kans en zweert de liefde van zijn vrouw terug te winnen en zijn moeizame relatie met hun zoon Albie (Tom Taylor; The Dark Tower, The Last Kingdom, Legends) te verbeteren.

“It’s a huge thrill to see the novel come to life, and with such a wonderful cast and production team. We want to make something funny, touching and beautiful, to really explore marriage and family life, all against this incredible backdrop.”, zegt schrijver David Nicholls.

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In september kan je volgende series blijven volgen:

  • The Trouble with Maggie Cole, elke dinsdag om 21:00 uur tot 1 september
  • Downton Abbey, elke donderdag en vrijdag om 20.00 uur tot 10 september
  • The Last Kingdom seizoen 4, elke woensdag om 22.00 uur tot 23 september