You are here:Home » News » BBC First brengt verbazingwekkende Profumo-affaire weer tot leven in zesdelige reeks

BBC First brengt verbazingwekkende Profumo-affaire weer tot leven in zesdelige reeks

Motherland en Blood: Series 02 maken de line-up in april compleet

Amsterdam, 5 maart 2020 – BBC First, de best bekeken buitenlandse zender in de Benelux, zendt in april The Trial of Christine Keeler uit, een 6-delige reeks geschreven door award-winnares Amanda Coe (Apple Tree Yard, Room At The Top). The Trial of Christine Keeler vertelt het verbazingwekkende verhaal van callgirl Christine Keeler (Sophie Cookson; Kingsman: The Secret Service, Gypsy, Red Joan) en de Profumo-affaire uit de jaren ‘60. Een affaire waarin moderne maatschappelijke thema’s zoals klassenverdeling, rassenstrijd, geslachtstrijd en macht een belangrijke impact hebben. Onderwerpen die tot op de dag van vandaag relevant blijven.

In april brengt Motherland een grote dosis humor naar BBC First. De Britse serie gaat over de uitdagingen en trauma’s van het moederschap in een reeks van zes komische afleveringen, geschreven door onder andere BAFTA winnende Sharon Hargon (Catastrophe, This Way Up, Divorce). In Motherland ontdek je op een realistische, hilarische wijze hoe uitdagend het ouderschap kan zijn en de onderlinge rivaliteit die er onder moeders heerst. De combinatie van Sharons humoristische insteek en de (voor velen) herkenbare situaties, maakt van Motherland de perfect realistische serie voor de ouders van nu.

Ook de Britse crimeserie Blood komt in april terug naar BBC First met een tweede seizoen. In de nieuwe afleveringen keert Jim Hogan (Adrian Dunbar; Line of Duty, Broken, The Crying Game) terug naar zijn familie voor een verzoening. Daardoor komen er weer nieuwe geheimen, leugens en bedrog boven water. In het tweede seizoen word je tijdens zes afleveringen meegenomen in een spannend familieverhaal waarin liefde en verdriet sterker zijn dan rationaliteit, waardoor de waarheid wordt verdrongen.

The Trial of Christine Keeler gaat in première op BBC First op 5 april 2020 om 21:00.

In The Trial of Christine Keeler neemt Amanda Coe je mee in een van de meest iconische verhalen van onze moderne tijd  met een politiek, seksueel en cultureel tintje. In de jaren ’60 stond Groot-Brittannië op stelten en kwamen oude onzekerheden over klasse, ras en seks naar boven. De 19-jarige Christine Keeler weigerde te zwijgen en veegde regels, opgelegd door de politieke top die werd gedomineerd door mannen, aan haar laars. Zo ontstond er de Profumo-affaire die nog tot vandaag relevant is: “1960s sex scandal still has the power to shock. It’s as compelling now as it was half a century ago” luidt het bij Radio Times.

The Trial of Christine Keeler heeft een schitterende cast. Sophie Cookson neemt het voortouw als Christine Keeler, samen met James Norton (McMafia, War and Peace, Happy Valley) die de rol van Stephen Ward vertolkt. Verder wordt de cast aangevuld door steracteurs zoals Ellie Bamber (Les Miserables, The Nutcracker and the Four Realms) die Mandy Rice-Davis vertolkt, Ben Miles (The Crown, The Last Post) als John Profumo, en Emilia Fox (Silent Witness, Delicious) die in de huid van Valerie Profumo kruipt. Ook Nathan Stewart-Jarrett (Angels in America, Mope) en Anthony Welsh (Journeyman, Black mirror, Starred Up) maken deel uit van de geweldige cast.

The Guardian geeft deze topprestatie vier van de vijf sterren en beschrijft de serie als volgt: ‘The opening episode is a cracker and the rest – with so much ground still to cover, as by the end the seeds of the scandal have barely been scattered – promises to be likewise.

Amanda Coe, schrijfster van The Trial of Christine Keeler vertelt: “I’m excited to have the opportunity to bring a fresh lens to a story that has become a powerful fable of our national identity. The astonishing story of Christine Keeler and the so-called Profumo affair is the Salem Witch Trial meets OJ Simpson -a perfect storm of gender, class, race and power that resonates into the world we’re living in today.

Motherland gaat in première op BBC First vanaf 29 april 2020 om 21:00.

In de hilarische serie Motherland belicht Sharon Horgan de minder mooie kanten en de onbesproken competitiviteit van het moederschap. Sharon staat bekend om haar humoristische reeksen en samen met Graham Linehan (Count Arthur Strong, Father Ted), Helen Linehan en Holly Walsh (Dead Boss) slaat ze met Motherland opnieuw de spijker op de kop. “Sharon Horgan’s hilarious social satire is oddly soothing, even as it ruthlessly skewers smug middle-class mums”, volgens The Guardian.

Het kamp van de ‘Alpha mums’ staat bekend om hun punctualiteit, netheid en succes. Amanda (Lucy Punch; The Wedding Video, Bad Teacher), ook wel Queen Bee genaamd, heeft alles perfect op orde: van haar agenda tot haar kurken keukenblad, alles is geordend en schoon. Amanda’s tegenpool Liz (Diane Morgan; Cunk On Shakespeare) weerspiegelt chaos, vrijheid en het pluk de dag-motto. Julia (Anna Maxwell-Martin; Becoming Jane, Philomena) die organisatorisch niet zo sterk is en Kevin (Paul Ready; Utopia) die, tot grote ergernis van de andere moeders, een trotse thuisblijver is, schipperen tussen beiden kampen.

De combinatie van verschillende ouderschapsstijlen en ongemakkelijke confrontaties zorgt voor hilarische scènes, maar vooral enorm herkenbare situaties bij de jonge ouders van nu.

Blood seizoen 2 is te zien op BBC First vanaf 9 april 2020 om 21:00.

In het tweede seizoen van het familiedrama Blood zorgen nieuwe intriges en fascinerende wendingen er opnieuw voor dat je hart sneller gaat slaan. Familieleugens, bedrog en geheimen hadden in het eerste seizoen de overhand. Zijn alle geheimen en het bedrog na het eerste seizoen van de kaart geveegd? Of zijn er nieuwe intriges die aan het licht komen?

In het eerste seizoen van de serie overleed de vrouw van Jim Hogan. Iedereen dacht dat het een ongeluk was, behalve zijn dochter (Carolina Main; Unforgotten), die haar vader wantrouwde vanwege een jeugdtrauma. Dat wantrouwen zorgde voor een spannend eerste seizoen met verrassende scènes en resulteerde uiteindelijk in een uit elkaar gevallen familie. In het tweede seizoen keert Jim terug naar huis om zijn familie opnieuw op te zoeken. Jim’s vastberaden pogingen om het goed te maken zorgen echter alleen maar voor meer verdriet. Wanneer detective Dez Breen (Sean Duggan; The Lobster) dan het nieuws van een verontrustende ontdekking brengt, laaien de spanningen in de familie weer op. Overleeft de familie deze nieuwe reeks van geheimen of verscheurt de familie opnieuw – voorgoed?

Naast de BAFTA genomineerde Adrian Dunbar en Sean Duggan zijn ook vaste spelers Gràinne Keenan (Victoria, The Foreigner) als Fiona, oudste dochter van Jim Hogan, en Ian LIoyd Anderson (Love/hate) als Paul, echtgenoot van Fiona, opnieuw te zien op het toneel. Net zoals in het eerste seizoen spelen ze in het tweede deel de sterren van de hemel.

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In april kan je de volgende series blijven volgen:

  • Vienna Blood, elke woensdag om 21:00 uur tot 22 april
  • Mallorca Files, elke maandag om 21:00 uur tot 11 mei
  • Shakespeare and Hathaway – Private Investigators S3, elke dinsdag om 21:00 uur tot 12 mei