You are here:Home » News » BBC First brengt Richard Gere en Carice van Houten naar Nederlandse woonkamer in November

BBC First brengt Richard Gere en Carice van Houten naar Nederlandse woonkamer in November

BBC First brengt Richard Gere en Carice van Houten naar Nederlandse woonkamer in November
MotherFatherSon, Temple en Guilt brengen drama naar BBC First

Amsterdam, 21 oktober 2019 – In november zendt BBC First MotherFatherSon uit, met niemand minder dan Richard Gere in de hoofdrol. MotherFatherSon is een intrigirerend en origineel 8-delig drama dat een disfunctioneel liefdesverhaal volgt tussen een moeder, vader en zoon, terwijl ze omgaan met persoonlijke, politieke en redactionele drama’s. Tom Rob Smith, de schrijver achter de Golden Globe-winnende serie The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, laat veel verschillende verhaallijnen samenlopen in één bijzonder verhaal over familie, macht, ambitie en hun onvermijdelijke gevolgen op relaties. MotherFatherSon is een spannend drama gevoed door menselijke verhalen, een onweerstaanbare serie over een verknipte familie die terug samengebracht wordt door catastrofische omstandigheden. De serie heeft een indrukwekkende cast met onder meer Richard Gere (Pretty Woman, Chicago, An Officer and a Gentleman), ondersteund door Billy Howle (Glue, The Witness for the Prosecution), Helen McCrory (Peaky Blinders, Harry Potter and the Deathly Hallows) en vele anderen.

Kijkers die genieten van een spannend drama kunnen uitkijken naar Temple met de Nederlandse Carice van Houten (Game of Thrones, Valkyrie), een oprechte en donker komische serie. Diep onder de straten van Londen, afgedaald via de Temple metrostop in het hart van de stad, ligt een duister geheim. Een illegale kliniek wordt opgericht in een verlaten netwerk van ondergrondse tunnels. Daniel (gespeeld door Mark Strong; Kingsman, Sherlock Holmes) is een chirurg die gedreven wordt door een persoonlijke tragedie. Hij wordt geholpen door Lee, een chagrijnige werknemer gespeeld door Daniel Mays (Line of Duty, Rogue One: A Star Wars Story), en Anna, een schuldbewuste medische researcher, gespeeld door Carice van Houten. Terwijl Daniel’s moraal tot de limiet wordt getest, behandelen ze samen een verscheidenheid aan wanhopige en enorm gevaarlijke patiënten. Temple is een verhaal van lot, chaos en gevolgen en vraagt hoe ver jij zou gaan om de persoon waarvan je houdt te redden.

Ondertussen volgt het nieuwe misdaaddrama Guilt twee broers Max (Mark Bonnar; Catastrophe, Line of Duty) en Jake (Jamie Sives; Chernobyl, Game of Thrones) die op een verduisterde straat per ongeluk een oude man aanrijden. Na het maken van de gepanikeerde beslissing om hun sporen uit te wissen, lijken de broers weg te komen met hun misdaad. Dit intrigerende drama neemt kijkers mee op een rollercoaster van emoties, vooral wanneer het verbergen van hun schuld de broers alleen maar verder leidt in een wereld waar iedereen een verborgen agenda lijkt te hebben.

MotherFatherSon brengt intrigerend drama naar BBC First op vrijdag 1 november om 22:00

Max (Richard Gere; Pretty Woman, Chicago, An Officer and a Gentleman) is eigenaar van één van ‘s werelds invloedrijkste media imperiums. Informatie is zijn vak: hij kent duistere geheimen over iedereen en gebruikt deze macht meedogenloos. Zijn zoon Caden (Billy Howle; Glue, The Witness for the Prosecution) is de jongste editor van Max zijn geprezen krant, The National Reporter. Maar Caden staat op het punt om in te storten onder de verwachtingen van zijn vader, en verdooft zijn pijn met drugs en overdaad. Wanneer Caden een zware beroerte krijgt, blijft hij achter als een hulpeloos kind, vechtend om zijn leven weer op te pakken. Voor Kathryn (Helen McCrory; Peaky Blinders, Harry Potter and the Deathly Hallows), Max’s vervreemde vrouw, is dit een tweede kans om een moeder te zijn voor haar zoon. Als een gerespecteerde voormalige journaliste van een welvarende Britse familie, is ze gedetermineerd om opnieuw in contact te komen met de gevoelige zoon die Max van haar weggerukt had.

Terwijl Max en Kathryn vechten voor de ziel van hun zoon, staat een ander gevecht op het punt om te beginnen. Caden kent geheimen die Max’s imperium zouden kunnen doen instorten. En Caden’s stilte kan niet gekocht worden. Dit is een gevecht voor familie, een gevecht voor waarheid en een gevecht voor het hart van de natie.

“It’s rare to see this kind of depth and presentation of -not just characters -but human dilemmas, emotions and thoughts, and confusion, and people trying to do the right thing, trying to do well and tripping over themselves and everyone they care about. This is the world we live in, because most families are dysfunctional to some degree, and this one certainly is”, zegt Richard Gere.

Temple gaat in première op BBC First op zaterdag 2 november om 21:00

Temple volgt het verhaal van Daniel Miller (Mark Strong; Kingsman, Sherlock Holmes), een getalenteerde en succesvolle chirurg getroffen door een persoonlijk drama. Hij gaat een samenwerking aan met een eenzame, maar vindingrijke jongeman Lee (Daniel Mays; Line of Duty, Rogue One) om een letterlijk ‘ondergrondse’ kliniek op te richten, gesitueerd in het uitgestrekte en labyrintische netwerk van tunnels en ruimtes onder Londen. Daniel behandelt elke persoon die geen legitieme gezondheidszorg kan of wil opzoeken: criminelen, illegale immigranten en gewoonweg de gekken. Natuurlijk komt zo’n risicovolle onderneming niet zonder verrassingen en complicaties, en Daniel en Lee worden al snel vergezelgd door Anna (Carice van Houten; Game of Thrones, Valkyrie), een schuldbewuste medische researcher, en Jamie, een voortvluchtige bankovervaller die al snel te diep verzeild raakt in alles.

Daniel moet zijn best doen om dit ongewoon en onvoorspelbaar team te coachen naast het runnen van een illegale kliniek die bevolkt is door angstaanjagende klanten. Maar wanneer zijn werk de grenzen van zijn moraal als man en dokter beginnen te verleggen, wordt het zorgwekkend duidelijk dat het Daniel en zijn wanhopige daden zijn die alles kunnen laten instorten.

Gabriel Silver, Executive Producer van Sky, zei: “When Hera Pictures delivered the scripts for Temple, we at Sky fell in love with its blackly comic streak and the morally compromised characters working in their own secret realm beneath London. I’ve been an ardent fan of Mark O’Rowe’s work from his adaptation of Boy A to Intermission, and having Mark, Carice and Daniel cast, I know that the audience will be treated to an unflinching hilarious and very human story.”

Guilt wordt uitgezonden op BBC First op woensdag 13 november om 22:00 
Opmerking: Guilt was eerder aangekondigd voor oktober

In Guilt rijden twee broers Max Mark Bonnar; (Catastrophe, Line of Duty) en Jake (Jamie Sives; Chernobyl, Game of Thrones) per ongeluk een oude man aan op een verduisterde straat. Na het maken van de gepanikeerde beslissing om hun sporen uit te wissen, lijken de broers weg te komen met hun misdaad.

Wanneer buren en familie van de overleden man beginnen te beseffen dat zijn dood niet zo onschuldig was als het eerst leek en de daden van de broers aan het lichten komen, storten hun levens al snel in. Wanhopige pogingen om hun schuld te verbergen leiden de broers al snel verder in een wereld waar iedereen een verborgen agenda lijkt te hebben. Kunnen de broers nog iemand vertrouwen? En kunnen ze zelfs elkaar vertrouwen?

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In november kan je volgende series blijven volgen:

– World on Fire, elke zondag om 21:00 tot 8 december op BBC First
– Midsomer Murders seizoen 20, om 21:00 tot 26 november op BBC First
– Dalziel en Pascoe seizoen 6, om 21:20 tot 1 november op BBC First