You are here:Home » News » BBC First brengt Jane Austen’s laatste roman Sanditon tot leven in 2020

BBC First brengt Jane Austen’s laatste roman Sanditon tot leven in 2020

BBC First brengt Jane Austen’s laatste roman Sanditon tot leven in 2020
Call the Midwife S9, Death in Paradise S9, Father Brown S8 en Silent Witness S23 maken de line-up in januari compleet

Amsterdam, 17 december 2019 – BBC First, de best bekeken buitenlandse zender in de Benelux, zendt in januari Sanditon uit, de allerlaatste en incomplete roman van Jane Austen die aangepast is voor het grote publiek door de Emmy en BAFTA-winnende screenwriter Andrew Davies (War & Peace, Les Misérables, Pride and Prejudice). Wanneer Charlotte Heywood (Rose Wiliams; A Quiet Passion, Medici) door een ongeval plots geïntroduceerd wordt aan Tom (Kris Marshall; Death in Paradise) en Mary Parker (Kate Ashfield; Midsomer Murders, Line of Duty), grijpt ze de kans om het avontuur van haar leven aan te gaan en mee terug te keren met de familie Parker naar de badplaats Sanditon.

Na de kerstspecial in december, kunnen fans van Call the Midwife in het nieuwe jaar genieten van het 9e seizoen van deze succesvolle serie. In een maatschappij die steeds welvarender, maar ook complexer wordt, staat het vertrouwde team van Nonnatus House voor allerlei nieuwe uitdagingen zoals difterie, kanker en drugsverslavingen. Kan het team omgaan met deze veranderingen in combinatie met eigen persoonlijke tragedies en weten ze Nonnatus te redden van de ondergang?

Liefhebbers van misdaadseries zullen in januari verwend worden door BBC First met de terugkeer van Death in Paradise, Father Brown en Silent Witness.

In het 9e seizoen van Death in Paradise keert hoofdinspecteur Jack Mooney (Ardal O’Hanlon; Doctor Who) terug naar Saint Marie om leiding te nemen over het Caraïbische politieteam en verbijsterende moordzaken op te lossen. Maar seizoen 9 introduceert ook een nieuwe hoofdrechercheur; Ralf Little (Borderline, Midsomer Murders) voegt zich bij de cast en neemt de rol van inspecteur Neville Parker op zich. Met tegenzin wordt Neville naar het eiland Saint Marie gestuurd om een geheimzinnige moord van een vrouw uit zijn thuisstad Manchester te onderzoeken.

In het 8e seizoen van Father Brown onderzoekt Brown (Mark Williams; Harry Potter) gloednieuwe zaken, zoals de moord op een excentrieke imker. De misdaad oplossende priester grijpt in wanneer de familiereünie van parochiesecretaris McCarthy (Sorcha Cusack; Snatch) door voorspellingen van een waarzegster wordt bedreigd. Ondertussen wordt de slimme Bunty (Emer Kenny; EastEnders) berecht voor moord, en moet Brown zich haasten om haar te redden van de doodstraf.

Het langstlopende Britse misdaaddrama Silent Witness keert ook terug voor een 23e seizoen. Emilia Fox (The Pianist, Dorian Gray) en Liz Carr (Les Misérables, the OA) werken als forensische experts in Londen en onderzoeken een reeks verschrikkelijke moorden.

Sanditon gaat in première op BBC First op zondag 26 januari 2019 om 21:00 uur

Wanneer Charlotte (Rose Williams) door een ongeval plots geïntroduceerd wordt aan Tom (Kris Marshall) en Mary Parker (Kate Ashfield), grijpt ze de kans om het avontuur van haar leven aan te gaan en mee terug te keren met de familie Parker naar de badplaats Sanditon. Al snel merkt de jonge en naïeve Charlotte dat de inwoners van het kuststadje zich vreemd en onvoorspelbaar gedragen, en wordt ze meegesleept in intriges die eigen zijn aan deze gemeenschap. Tom Parker kijkt ondertussen uit naar de komst van zijn broer Sidney (Theo James), hopend dat hij en zijn modieuze vrienden het begin zullen zijn van een stroom bezoekers aan de badplaats. Blijft Charlotte trouw aan zichzelf? Of laat ze zich meeslepen in het web van intriges in Sanditon?

Call The Midwife S9 is elke dinsdag te zien op BBC First vanaf dinsdag 14 januari 2020 om 21:00 uur

Seizoen 9 van de populaire serie Call The Midwife opent met de begrafenis van Winston Churchill in januari 1965 en leidt Nonnatus House naar een heldhaftig en innovatief tijdperk. De maatschappij wordt welvarender, maar ook meer complex, waardoor het vertrouwde team van artsen en vroedvrouwen voor onverwachte uitdagingen komen te staan. Naast de vreugde van geboortes, moet het team leren omgaan met difterie, drugsverslaving, kanker en tuberculose. En terwijl ze zelf omgaan met persoonlijke tragedies vol liefde, verlies of twijfel, komt hun thuishaven ook nog in gevaar… Kunnen ze Nonnatus House redden van de ondergang?

Maker van de serie Heidi Thomas zegt: “After a magical Christmas experience in the Hebrides featuring wild seas, stormy skies and some very disobedient sheep, we return to the harsher reality of city life in 1965. Society is changing fast and in series nine we will see Nonnatus House shaken to its foundations.”

Death in Paradise S9 wordt uitgezonden op BBC First vanaf maandag 13 januari 2020 om 21:00 uur 

In het 9e seizoen van Death in Paradise zien we, naast de vertrouwde DI Jack Mooney (Ardal O’Hanlon; Doctor Who), ook een nieuwe speler op het toneel. Ralf Little (Borderline, Midsomer Murders) voegt zich bij de cast en neemt de rol van hoofdinspecteur Neville Parker op zich. Gefilmd op het Frans-Caraïbische eiland Guadeloupe, zal ook het 9e seizoen van deze award winnende serie kijkers boeien met geniale mysteries, sluwe en intelligente plot twists en een reeks sterren als gastacteurs.

Ralf Little vertelt enthousiast: “It took less than 0.005 seconds to say yes to playing the new DI! How could I not? Ardal has been wonderful in the last few series and to follow in his footsteps in a place as idyllic as Guadeloupe was a great honour and a dream come true. It is a joy to play Neville and I can’t wait for viewers to see him in Paradise this series.”

Father Brown S8 wordt elke woensdag op BBC First uitgezonden vanaf woensdag 8 januari 2020 om 21:00 uur

In seizoen 8 volgen we opnieuw Father Brown wanneer hij gloednieuwe zaken onderzoekt, zoals de moord op een excentrieke imker. De misdaad oplossende priester grijpt in wanneer de familiereünie van parochiesecretaris McCarthy door voorspellingen van een waarzegster wordt bedreigd. Ondertussen wordt de slimme Bunty berecht voor moord, en Brown moet zich haasten om haar te redden van de doodstraf.

Naast Father Brown (Mark Williams; Harry Potter), zijn de vaste personages McCarthy (Sorcha Cusack; Snatch), Inspector Mallory (Jack Deam; DCI Banks), Inspector Mallory’s rechterhand Sergeant Goodfellow (John Burton; Coronation Street) en Bunty Windermere (Emer Kenny; EastEnders) klaar om terug te keren.

Silent Witness S23 gaat in première op BBC First vanaf donderdag 16 januari 2020 om 21:00 uur

Silent Witness, het langstlopende Britse misdaaddrama op televisie, volgt een team van forensische pathologen die de politie helpt om moorden op te lossen via sporen en aanwijzingen die ze terugvinden op de lichamen van de slachtoffers – de stille getuigen.

Emilia Fox, Richard Lintern, David Caves en Liz Carr keren terug als de dynamische Lyell unit.